Miért válasszam a Laser Interceptort az egyéb eszközökkel szemben?

Mi az a radardetektor?

 

Radaros sebességmérőket előjelző eszköz. Tulajdonképpen egy nagyfrekvenciás vevő, amely képes érzékelni a traffipaxok által kibocsátott rádióhullámokat és jelzést adni a jármű vezetőjének. Nagy választékban beszerezhetőek. Márkától, tudástól, extra szolgáltatásoktól függően változik az áruk kb. 30-200e Ft-ig. Általában igaz, hogy minél drágább egy készülék, annál nagyobb az előjelzési távolság és kevesebb a téves riasztás. A hazánkban használt radarsávok: K, Ka, Ku. Magyarországon a legtöbb amerikai modell nem nyújt kellő védelmet, a Ku sáv hiánya miatt.

 

Mi az a lézerblokkoló?

 

A lézeres sebességmérés kijátszására szolgáló eszköz. Általában több fejjel rendelkeznek, amiket a jármű elejére ill. ritkábban a hátuljára szerelnek fel. A fejekbe épített érzékelők figyelik a sebességmérőből származó infra fényhullámokat és ha ilyet érzékelnek, akkor azonnal -saját algoritmusuk alapján generált impulzuszámú- infra fénnyel válaszolnak. Ezáltal ellehetetlenítve a mérést. A fejekben található fénykibocsátó eszköz lehet LED vagy lézerdióda. Mivel a  megfelelő védelemhez a fejek száma nagyban függ a jármű méreteitől, színétől, ezért vásárlás előtt mindenképpen érdeklődjön a forgalmazóknál. A legtöbb típus alkalmas későbbi bővítésre is, további fejek felszerelésével.

 

Legális-e a detektorok és blokkolók használata?

 

Ezt a kérdést Magyarországon részben a 124/1993. kormányrendelet szabályozza, melynek 13-as pontjában egyértelműen szerepel a Gépjármű sebességmérő készüléket jelző vagy zavaró eszköz, mint a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, így nem csupán használata, de még a birtoklása is tilos volt egészen a 2003. november 26-i rendelet módosításig. A 175/2003. kormányrendeletből ugyanis kikerült a 13. pont. Ezt követően mind a birtoklása, mind pedig a használata legális lett a traffipax radar és lézer detektoroknak illetve a lézer blokkolóknak. Továbbra is tilos a radarok blokkolása, mivel a fénnyel ellentétben a rádiófrekvenciák használata engedélyköteles és vélhetően magánszemélyek radarblokkoló működtetése céljából nem fognak frekvencia használati engedélyt adni a traffipax radarokkal megegyező sávra.

Ez a szabályozás kizárólag Magyarországra érvényes, így érdemes egy külföldi utazás előtt tájékozódni, hogy az adott országban milyen szabályozás van érvényben.

Ország Tart- ható Használ- ható 9.41 9.9 10.525 10.6 13.45 24.125 24.15 34.0 34.3 35.5
Albánia Igen Igen - - - - - - - - - -
Anglia Igen Igen - - - - x x - - - -
Ausztria Igen Nem - x - - - x - - x -
Belgium Nem Nem x - - - - x - - x -
Bulgária Igen Igen - - x - - - - - - -
Csehország Nem Nem - - - - - - - x x -
Dánia Igen Igen - - - - - x - - x -
Észtország Nem Nem - - - - - - - - - -
Finnország Nem Nem - - - - - - x x x x
Franciaország Nem Nem - x - x x x - - x -
Görögország Igen Nem - - - - x x - - x -
Hollandia Igen Nem - - - - x x - - x -
Hong-Kong Igen Nem x - - - - x - - x -
Horvátország Igen Igen - - x - - x x - x -
Kanada Igen Nem - - x - - - x x x x
Lengyelország Nem Nem - x - - - x - - - -
Lettország Igen Nem - - - - - - - - - -
Litvánia Igen Nem - - - - - - - - - -
Luxemburg Nem Nem - - - - - - - - - -
Magyarország Igen Igen - - - - x x - - x -
Németország Igen Nem - - - - x x - - x -
Norvégia Igen Igen - - x - - x - - - -
Olaszország Igen Nem - - x - - x - - x -
Oroszország Igen Igen - - x - - - x - - -
Portugália Igen Nem - - - x - x - - x -
Románia Igen Igen - - - - - - x - - -
Spanyolország Igen Nem - - - - x x - - x -
Svájc Nem Nem - - - x - x - - x -
Svédország Nem Nem - - x - - x - - - -
Szerbia Igen Igen - - x - x - x - - -
Szlovákia Nem Nem - - - - - - - x x -
Szlovénia Igen Igen - - - - - x - x x -
Tajvan Nem Nem - - x - x - x - x -
Törökország Nem Nem - - - - - - - - - -
USA Igen Igen - - x - - - x x x x
 

Hogyan használjuk a blokkolót?

 

Aranyszabály, hogy egyetlen blokkoló sem védi meg a száguldozókat. Notórius gyorshajtóknak felesleges is bármilyen blokkolót venniük. Még egy tökéletesen beállított JTG blokkolást biztosító lézeres egység is megmérhető lehet bizonyos esetekben, így a sebességhatárok betartása mindenekelőtt fontos. Ha mégis gyorsabban menne, mint a megengedett és a blokkoló elkezd jelezni, mindenképp lassítson a megengedett sebességre és ezt követően kapcsolja ki a blokkolót, így lehetőséget adva a mérés elvégzésére (egyes lézeres blokkolók automatikusan kikapcsolnak 4-8 másodperc után). Ellenkező esetben (főleg JTG blokkoló esetében) csupán a kezelő személyt fogja felidegesíteni és még ha az izzókészlet rendben is van, akkor is fog találni valamit, miért megbüntetheti. Ami viszont ennél is rosszabb, ha a sok problémás autós miatt a kormányrendelet 13. pontját ismét visszateszik, megtiltva ezzel mindennemű detektor és blokkoló használatát. Természetesen annak, aki blokkolót használ melegen ajánlott, hogy minden kötelező tartozék és irat rendben legyen.

 

Milyen detektort vagy blokkolót vegyek?

 

Mielőtt bármit is vásárolna, el kell dönteni, mi a cél, mi ellen és milyen szintű védelem kell. Elegendő-e ha csupán 100-200m-ig védi meg egy blokkoló, esetleg az autópályás fix dobozok ellen kell vagy maximális védelmet szeretne. Egyrészt érdemes utánajárni a szokásos útvonalakon amerre közlekedünk, milyen mérőberendezések vannak. Hány és milyen típusú radaros illetve hány és milyen típusú lézeres készülék. Budapest területén például radaros készülékből szinte csak K sávos található ami csaknem feleslegessé teszi a detektor vásárlását, mivel az összes automata ajtó (benzinkút, bevásárlóközpont, stb.) ezen a frekvencián található, így a detektor folyamatosan fog jelezni ami inkább idegesítő, mint hasznos.

Autópályán elhelyezett dobozokat pedig csupán a felső kategóriás detektorok képesek az esetek többségében időben jelezni (Rx65, Bel966, Valentine 1). Ezen dobozok detektálásánál segíthet a detektor függőleges felszerelése is).
Lézeres méréseknél fontos, hogy az adott blokkoló minden magyarországi lézert ismerjen, beleértve az scs102-es típust is, melyet kizárólag nálunk használnak. Lézerblokkolóknál két fő csoportot különböztetünk meg, a ledes és a lézeres termékeket. Az olcsóbb, infraledes változatok teljesítménye jóval alacsonyabb lézeres társainál, így az általuk biztosított védelem inkább csak távoli mérések (országút, autópálya) hatásos, 100-150m körül az autó mérhető lesz. A ledes blokkolók között is jelentős árkülönbség van, de itt inkább a márkanevet kell megfizetni. Érdemes vigyázni viszont az egyes utánzatokra, melyek egy ismert termék régebbi verziójának másolata. Fontos tudni, hogy egyes országokban a mérőműszerek érzékelik, ha ilyen ledes technológiára épülő eszközzel akadályozzuk a mérést, ilyenkor „JAMMED” kódot adnak a kezelőnek
A blokkolók drágábbik csoportja a lézeres technológiára épülő termékek. Ezekkel jelentősen hatékonyabb védelmet lehet kialakítani. Ezen termékeket általában nem érzékelik a mérők, így elvben külföldön is észrevétlenül használhatók (kizárólag saját felelősségre).
Egyaránt igaz mind a lézeres, mint a ledes blokkolókra, hogy megfelelő eredményt csak helyes beállítás mellett biztosítanak. Helytelenül felszerelt blokkoló fejekkel még a legdrágább eszközök is mérhetők lesznek.

 

Miért kerül az egyik lézerblokkoló 3x annyiba, mint a másik, amikor kétfejes mindkettő?

 

Alapvetően kétféle blokkolótípus létezik. Az egyik az infraleddel, a másik az infra lézerdiódával dolgozó. Az infraledes típusok (pl: Blinder, Lasertek) általában olcsóbbak lézeres társaiknál (pl: AntiLaser G8, Laser Interceptor, Target LT400), viszont kisebb teljesítményűek és nagyobb méretűek.
A ledes modellek jó szolgálatot tehetnek kisebb méretű és/vagy sötét színű autókon, ha megfelelően el tudjuk helyezni a fejeket. A blokkolás max. 50-100m távolságig lesz hatásos. A lézerdiódás típusok képesek a legnagyobb autókat is levédeni, nagyobb teljesítményük révén. Ezek akár egészen a mérőig is képesek blokkolni (JTG). Aki sokat jár külföldön, annak ajánlott utánanéznie a helyi szabályoknak, ugyanis európa nagy részén tiltottak ezek az eszközök. Néhány sebességmérő képes felismerni a blokkolót, aminek nem fognak örülni az ottani rendőrök. Sajnos a LED-es technológiájú készülékek mindig kiváltják a "jammed" hibaüzenetet a mérőműszer kijelzőjén, míg a lézeresek nem.

 

Hány blokkolófej kell az autómra?

 

Erre nincs konkrét recept, sok tényező befolyásolja. Nagyon sokat számít az autó mérete, színe, krómfelületek mennyisége, stb.
Először el kell döntenünk, hogy milyen védelmet szeretnénk. Teljes védelem (JTG) vagy megelégszünk azzal, ha 50-100-150 méterről már meg tudnak mérni és van néhány másodpercünk lassítani. Csak az autó elejét szeretnénék védeni vagy a hátulját is. Szeretnénk-e külföldön is használni a blokkolót vagy csak idehaza. Nem árt a fenti kívánságokat a pénztárcával is egyeztetni, ugyanis egy teljeskörű első-hátsó védelem, egy nagyobb méretű autóra jelentős pillanatnyi anyagi veszteség is lehet.
Célszerű ezek után valamely kereskedőtől vagy blokkolót már használó (és hozzáértő) ismerőstől tanácsot kérni.
Külföldön olcsóbban be tudom szerezni a blokkolót, mint ideheza. Megéri?
Általában nem. Egyrészt a SCS-102 típusú műszert rajtunk kívül sehol sem használják a világon, ezért csak néhány blokkoló tud vele bármit is kezdeni. A külföldről beszerzett blokkoló szoftvere nem biztos, hogy tartalmazza ennek a berendezésnek az "ellenszerét", így könnyen érhet bennünket meglepetés.
Másrészt a lézerzavaróknál nagyon fontos a jó beállítás, felszerelés után. A legtöbb kereskedőnél lehetőség van a felszerelés utáni, éles tesztre, ingyenesen. Harmadrészt a sok esetben rugalmatlanul kezelt vagy nem is létező külföldi garancia miatt később drágább lehet az olcsóbb eszközünk.

 

Nem is láttam rendőrt, mégis kaptam csekket. Át akarnak verni?

 

Sok esetben végeznek sebességmérést bokrok, autók, stb. takarásából rendőrségi ill. civil járműbe szerelt készülékkel. Ilyen esetekben nehéz kiszúrni a mérést, sokszor csak a detektor vagy blokkoló jelzi nekünk. Érdemes figyelni a szembejövők esetleges jelzéseit és a www.police.hu/traffipax oldalon található mérési előrejelzéseket, sok esetben hasznosak.

 

A radardetektorom nem jelezte a lézeres mérést. Talán rossz?

 

Nem. A radardetektorok elsődlegesen a radarfrekvenciák érzékelésére és jelzésére valók, nem lézer ellen. Jelzi ugyan a legtöbb lézeres találatot is, de nem 100%-osan. A külső lézerérzékelőkhöz hasonlóan valóban csak a "találatot" jelzi, sok esetben ilyenkor már késő lassítani, ugyanis a mérés pár tizedmásodperc alatt megtörténik. Mire észbekapunk, hogy honnan jön a csipogás/visítás, addigra már leolvasható a sebességünk a műszerről.
Közeli (200-300m-ig) mérésnél olyan kicsi a lézersugár átmérője (60-90cm), hogy az ablakra tapasztott detektort nem "éri el", ha a rendszámot célozzák. Ezért az riasztani sem fog. A lézerérzékelés terén kiemelkedik a detektorok mezőnyéből a Valentine-1 típus.

 

Mi az oka annak, hogy fixen telepített radarokat egyszer időben jelzi a detektorom, máskor viszont csak nagyon közelről?

 

Az autópályákon (egyelőre M1) telepített Ramet AD9 típusú radarok nagyon kis teljesítménnyel dolgoznak. Ezt csak a jobb detektorok képesek időben észlelni és jelezni. A 30e Ft-os kategóriától ne is várjunk jelzést, maximum a doboz közvetlen közelében, ami már késő.
A Ka sáv magas frekvenciája miatt, annak érzékelését sok dolog befolyásolja (pl: forgalom, eső, detektor beállítása), ezek a drágább detektorok dolgát is sokszor megnehezítik.