Miért válasszam a Laser Interceptort az egyéb eszközökkel szemben?

Az autósok egy része a balesetek számának csökkenését várja attól, hogy a rendőrség kétszáz traffipaxot telepítene négyezer kilométernyi úthálózatra, mások szerint baromság, csak az állam könnyű pénzszerzését szolgálja. Videóriportunkból kiderül, a megkérdezettek többsége időnként gyorshajtó.

Bővebben...

Mintegy négyezer kilométernyi hazai útszakaszon lehetnek húsz kilométerenként sebességmérők - ez derül ki a kérdéseinkre kapott rendőrségi válaszokból. A beszerzendő kétszáz darab traffipax mellett hét-nyolcszáz új alkoholszondát is vásárolnak, amelyet - a hétfői hírrel ellentétben - nem lesz kötelező megfújni minden egyes igazoltatáskor.

Közbeszerzési eljárást indítanak mintegy kétszáz darab sebességmérő beszerzésére - közölte az [origo]-val írásban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Megfogalmazásuk szerint elsősorban a gyorsforgalmi utak mentén, húsz kilométerenként akarják telepíteni a traffipaxokat.

Bővebben...

A világ két átellenes végén ugyanaz a rendőr ért gyorshajtáson egy brit férfit. A férfit eddig kétszer kapták el gyorshajtásért.

A szabálysértőt két éve csípte el először a rendőr, aki szintén brit és akkor Londonban bírságolt. Nem sokkal később Új-Zélandra vándorolt ki, ahol szintén közlekedési rendőrként dolgozik. "Áldozata" ugyancsak átköltözött egyik szigetországból a másikba, bár ő csak ősz óta él Új-Zélandon. A két férfi ismét összeakadt - ugyanazon okból. A gyorshajtónak lett gyanúsan ismerős a rendőr, akitől - a bírságcetli írogatása közben - megkérdezte, hogy dolgozott-e Londonban. A válasz igen volt, és hamarosan felidézte közös emlékét a páros: a két évvel ezelőtti bírságolást.

A véletlent még hihetetlenebbé teszi, hogy a szabálysértő nem gyakori gyorshajtó. Életében eddig csak kétszer bírságolták meg, így elmondható, hogy mindig ugyanaz a rendőr éri a szabálytalanságon, bárhol autózzon is a világon.

A közös múlt ellenére nem úszta meg az újabb bírságot. Hogy legközelebb a világ mely tájékán találkoznak, nem tudni.

(forrás: Origo)

A külföldi gyorshajtók megbüntetését könnyítő törvényt szavazott meg szerdán az osztrák parlament közlekedésügyi bizottsága. Emellett olyan kamerákat szerelnek fel a szomszédos országban, amelyek a külföldi rendszám mellett a sofőr arcát is lefényképezik.

Az osztrák parlamentben szerdán megszavazott jogszabály lehetővé teszi a belügyminisztérium számára, hogy csatlakozzon az EUCARIS európai uniós gépkocsi- és üzemben tartói adatbázishoz. Emellett több lehetőséget ad a rendőrségnek, hogy a bírság meg nem fizetéséig kivonja a forgalomból a külföldi járműveket.

Bővebben...

Negyvenkét gyorshajtó helyett megbüntetésüket ítélte el egy bíró Németországban, amiért nagyon megszerették őt a vádlottak.

A 62 éves Helmut Knöner nemcsak felmentette a gyorshajtókat, hanem még szót is emelt a bírságolás ellen. Mint mondta, az egész gyakorlat nem a közlekedés biztonságát szolgálja, hanem csupán az államkassza bevételének gyarapítását. A bíró ráadásul törvénytelennek tartja fotók használatát gyorshajtásos bírósági ügyekben. A 42 sebességtúllépő igencsak örült a hallottaknak, ám meglehet, korán. Az ügyészség ugyanis fellebbezhet, és szinte biztosra vehető, hogy meg is teszi.

(forrás: Origo)

Ötven méterről átfogó ellenőrzést végez majd az új generációs traffipax, melyet az Európai Unió támogatásával fejlesztenek. A többek között GPS vevővel és vezeték nélküli internettel is felszerelt szerkezet az autó sebessége mellett a követési távolságot és a biztonsági öv bekötését is érzékeli. A tesztelési fázisban lévő berendezést két év múlva használhatja először a rendőrség.

Bővebben...

247 kilométer/órás sebességgel hajtott egy Honda az M6-os autópályán. A gyorshajtó büntetése egy 300 ezer forintos bírságról szóló csekk.

Bővebben...

Az ORFK közzétette a májusi gyorshajtók toplistáját, 300 ezres csúcsbüntetést ért a kisvárdai 147 km/órás száguldozás.

Bővebben...

Várhatóan egy hónapon belül a kozigbirsag.police.hu oldalon keresztül is befizethető lesz a gyorshajtás miatt kiszabott bírság összege.

Bővebben...

Tavaly 3,6 milliárd forint helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség, amelyből 1,2 milliárdot nem fizettek be 2009-ben a szabályszegők. A megbüntetett külföldiektől jogi lehetőség híján be sem lehet hajtani a pénzt, a magyarokkal szemben az illetékes önkormányzatok próbálkoznak, nem túl nagy sikerrel. Magyarországon nincs semmiféle nyilvántartás arról, hogy a jogosan kiszabott bírságok közül mennyi marad befizetetlen, a fenti számokat az ORFK munkatársai összesítették az [origo] kérésére.

Bővebben...

Megnézhetik a saját szabálysértésükről készült fotót március 1-jétől egy honlapon azok az autósok, akiket levélben értesít a rendőrség a bírságról. A 274 millió forintból létrehozott rendszerrel az ORFK jelentősen szeretné csökkenteni a "nem is hajtottam gyorsan, nem is parkoltam rossz helyen, még csak nem is jártam arra"- típusú kifogásokat. Tavaly 410 ezer alkalommal osztottak ki a rendőrök közigazgatási bírságot 15,1 milliárd forint értékben.

Bővebben...