Miért válasszam a Laser Interceptort az egyéb eszközökkel szemben?

A Városőrség honlapja  egyelőre még fejlesztés alatt áll, de bezzeg traffipaxozni már tudnak! Érdekes közleményt találtunk a főváros honlapján. A szöveg arról szól, hogy Budapest XVIII. kerülete Városőrséget hozott létre. Mint írják, a kerület azért alkalmazza a városőröket, mert a folyamatos létszámhiánnyal küszködő kerületi rendőrkapitányság nem tudott eleget tenni a lakosság nagyobb rendőri jelenlétre vonatkozó elvárásának.

Többek között az is kiderül a közleményből, hogy minden hónapban kiemelt, összehangolt akciót tart a Városőrség, a kerületi rendőrkapitányság, a közterület-felügyelet és a Parking Kft. Az induláskor decemberben a főbb bevásárló helyeken és köztereken tartottak fokozott ellenőrzést a városőrök. Januárban a nehézgépjárművek behajtási engedélyét ellenőrizték.

 

Ám a legérdekesebb rész, hogy februárban két mobil sebességmérő segítségével a gyorshajtókat szűrik ki több forgalmas útszakaszon, többek között a Győmrői és a Sallai úton számíthatnak az autósok ellenőrzésre. Ma a városőrök és közterület-felügyelők 10 órától a Sallai út 58-nál mérnek, a háziorvosi rendelő előtt.

Vagyis eljött az ideje a fenyegetés beváltásának, megindult a civil sebességmérés Magyarországon.

2009. áprilisban lépett életbe az új jogszabály, amely szerint az önkormányzatok a saját kezelésű útjaikon mérhetnek sebességet illetve rögzíthetik a tilosban parkoló autókat. Az autósok ellen továbbra is rendőrség jár el a rendszám alapján az objektív felelősség elve nyomán.

(forrás: vezess.hu)