Miért válasszam a Laser Interceptort az egyéb eszközökkel szemben?

A termékeket nem forgalmazzuk, ezáltal frissítéssel kapcsolatos és egyéb információkat sem tudunk adni.

Laser Interceptor, lézerblokkoló

Sokszor előfordul a közlekedésben, hogy a sebesség korlátozást jelző táblát eltakarja a növényzet, vagy károsodott, vandálok elfordították. Még gyakrabban fordul elő az, hogy egy útépítés, útjavítás alatt kitesznek egy korlátozó táblát, ami kint marad, és ha sok ilyennel találkozik, az autós gyakran nem veszi komolyan azt a figyelmeztető táblát sem, amely még aktuális. Ezekre a kellemetlenségekre, a véletlen sebességtúllépésre találták fel megoldásként a különböző jelzőrendszereket, melyek közül, a lézeres mérések ellen, már a blokkolásra, zavarásra is alkalmas eszközöket fejlesztettek. A biztonságos működésű Laser Interceptor lézerblokkoló berendezések a minőséget jelentik a választásban. A lézeres mérés Magyarországon ugyanis legálisan blokkolható 2003 óta. A kínálatban számos lézerblokkoló van, s még hipermarketekben is találkozhatunk vele: viszont az olcsó utánzatok nem képesek arra, amire használná őket! Válassza a minőséget, válassza a Laser Interceptor lézerblokkoló rendszert! A biztonságos működésű Laser Interceptor lézerblokkoló berendezések esetében ugyanis sokéves komoly tesztelések alapján végzik a fejlesztést az Ön gépkocsija biztonságáért.

A Laser Interceptor lézerblokkoló és továbbfejlesztett verziói, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 készülék a lézeres traffipax jelzésére, blokkolására szolgáló, Magyarországon 2003 óta legálisan használható eszköz. A sokoldalúan, függetlenül tesztelt Laser Interceptor lézerblokkoló berendezések használatával valóban hatékonyan megvédheti járművét.

Kétféle mérési mód létezik: radar és lézer. Az utóbbi ma már 80 százalék arányú a magyar közutakon, radaros méréssel elvétve lehet találkozni, mellékutaknál, kevésbé frekventált helyeken. A radaros mérés, trafipax kétféle lehet: mobil és telepített. A lézeres mérés nagy részben mobil. Mivel a jövő fejlesztései a lézeres traffipax mérés technológiák, s mert ez a legelterjedtebb, optimális az autót  Laser Interceptor lézerblokkoló eszközzel ellátni. Vannak radarblokkoló eszközök is, viszont egyelőre olyan berendezést nem gyártanak, mely mindkettőt képes blokkolni. Cégünk kiváló minőségű  Laser Interceptor lézerblokkoló, Laser Interceptor berendezéseket forgalmaz. A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer hosszú távú, de szinte azonnal megtérülő befektetés.

A traffipax egy újabban elterjedt megoldása a közlekedési lámpába szerelt mérőeszköz (telepített automata). Ez is lézeres trafipax.

A 175/2003 (X.28.) Korm. rendelet hatályba lépésével, lehetővé vált a radardetektor és a  Laser Interceptor lézerblokkoló eszközök legális használata, ugyanis a rendelet alapján, ezek az eszközök nem tartoznak a "közbiztonságra különösen veszélyes eszközök" kategóriába, tehát szabadon használhatók Magyarországon. Külföldön országonként más és más szabályzás vonatkozik a Laser Interceptor lézerblokkoló használatára és általában a lézerblokkoló berendezések használatára. Mindig meg kell érdeklődni, hogy mi a szabályzás az adott országban, mielőtt Ön használná készülékét! A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer használatánál is figyelni kell a szabályzásokra!

A kétféle traffipax típus pontos leírása

Radaros trafipax

Ez a traffipax radardetektor használatával érzékelhető.

Az ún. forgalmi radar mikrohullámokat bocsát ki, melyek egyszerűen visszatükröződnek a tereptárgyról, tehát a járművekről, védőkorlátokról és felüljárókról. Ha a radaros trafipax sugarába ér a gépjármű, akkor a radarhullámok visszaverődnek a radaros traffipax eszköz antennájára. A radar kiszámítja a visszaérkező jelek frekvencia változásait, ebből határozza meg a gépjármű sebességét.

A radarkészülék ereje meghatározza, hogy milyen hatékony a mérés, vagyis a hatósugár hosszát határozza meg. Ez a technológia ma már egyre ritkább, mert korszerűbb és pontosabb a lézer. Minél távolabb van a jármű, annál gyengébb a radarhullámok ereje. Ha nagyon távol van az autó, a mérés így pontatlan lehet.

Hazánkban a K, Ka és a Ku frekvenciasávok használatosak a radaros trafipaxnál.

A telepített radaros traffipaxok működése

A radaros trafipax mérés alatt a gyorshajtást a gép lefotózza, elég közelről, 50 vagy 60 méterről. A jó minőségű radarmérő készülék akár több száz méter távolságból isfénykép készül, viszonylag közelről, általában 50-60 méteres távolságból. A radaros mérések megbízható radarjelző készülék használatával előre jelezhetőek. Igen nagy távolságról, akár több száz méterről jeleznek, ha érzékelik a radaros traffipax frekvenciáját.

A radarjelző berendezések esetén minél többféle, hazai és egész Európában használatos frekvenciasávokat jelez, annál jobb. A mobil radardetektorok nagy része részben alkalmas a lézeres mérés jelzésére is, de ez csak részleges védelem. Ugyanis, a lézer trafipax során videofelvétel készül, melynél az idejében lelassító autósnál is látszik, hogy nagy sebességről hirtelen lassított. Tehát, mindenképpen szükség van lézerblokkoló, Laser Interceptor használatára a magyar közutakon, hogy nyugodtan autózhasson.

A GPS vevők még megoldást jelentenek a fix, telepített traffipax berendezések érzékelésére, ezek radarosak még. A mozgó radaros trafipax eszközből már csak ott használnak, ahol működőképes darabok még rendelkezésre állnak.

Fontos, hogy a radar elleni védelemben megkülönböztetünk zavarást és észlelést. A jel zavarása büntetendő, az észlelése megfelelő jelzőeszközzel viszont legális Magyarországon. A radardetektor alkalmas az időbeni traffipax jelzésre. A szélvédőre szokták tenni, ott minden radarjelet érzékel, amit beleprogramoztak. Ez nemcsak előny, hanem hátrány is ennél a trafipax mérő eszköznél, mert bejelez a radaros elvű automata ajtóknál, benzinkutaknál és nem büntetési célú sebességmérőknél is. Ha nincs megfelelően beállítva, akkor gyakorlatilag a benzinkutakat jelzi előre és összevissza sípol mindenre, amire csak tud. A piacon találkozhatunk emellett pár megbízható márkával, valamint sok olyannal, mely valóban inkább benzinkút –előrejelző. Az áruk 100 ezer Ft felett mozog. Ma már sokkal jobban kihasználható, megtérül egy Laser Interceptor lézerblokkoló, mert a lézeres traffipax gyakoribb és annál téves riasztás lehetősége is kisebb. A radaros trafipax jelzők közül az amerikai gyártmányok nem alkalmasak a speciálisan magyar radarsávok mérésére. Főleg Vas és Zala megyében lehet találkozni mobil radaros traffipax –szal. Ha Ön igazán jó, hasznos, megtérülő befektetést szeretne a nyugodt autózásért, sokkal jobb választás A Laser Interceptor lézerblokkoló és továbbfejlesztett verziói, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4. A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer használata az Ön gépkocsijának, motorjának megfelelően beépítve hatékony.

A radardetektorok közül a legdrágább, legmodernebb fejlesztések a Laser Interceptor lézerblokkoló berendezésekhez igyekeznek hasonlítani, ám a radardetektorokon hiába van lézeres érzékelő, az csak akkor jelez, ha a lézer trafipax már bemérte Önt! Ezért optimális választás a Laser Interceptor, a lézerblokkoló berendezés. A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer jelenleg a legszélesebb körűen védő és legsokoldalúbb berendezés. Sokan, akik radardetektort használnak, a jelzés alkalmával forgolódnak autójukkal, hirtelen oldalra kanyarodnak, hogy értékelhető felvétel a rendszámról ne készülhessen, ám ez számos esetben nem biztonságos, balesetveszélyes manőver. Ön ezért is jobban jár A Laser Interceptor, különösen annak továbbfejlesztett verziói, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 használatával. A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer számos hasznos funkciójával tovább fokozza a komfortot.

A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer jelentősége: ma már szinte kizárólagos lézeres mérés az utakon

A lézeres sebességmérő technológia az USA-ból érkezett, ott először akkor alkalmazták, amikor a rendőrök már nem találták hasznosnak a radaros jelzőket, mert egyre több embernek lett radardetektora. A lézeres traffipax eszköz egy 904nm-es hullámhosszú lézer dióda, aminek mérő türkéi jelet bocsájtanak ki a célpont felé, a visszaverődő jelek alapján pedig a lézer trafipax pillanatok alatt kiadja a mért sebességet. A lézer traffipax tartalmaz legtöbbször kamerát is, ezzel bizonyíték készül a sebességtúllépésről. A sebesség és a rendszám is látszik a felvételen, ez alapján már ki is szabják a büntetést.  A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer használatával a véletlen sebességátlépések következményeit megelőzheti.

A lézeres trafipax időben való érzékelésére a Laser Interceptor berendezés alkalmazható. A Laser Interceptor, valamint a továbbfejlesztett Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 kétféle alapvető dolgot megold: észleli a lézersugarat és hatásosan blokkolja. A lézeres traffipax működése alapján nagyon sok hasznos információt tudhat meg a Laser Interceptor lézerblokkoló megfelelő, biztonságos használatáról is. A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer beépítését bízza szakemberre, aki ért a rendszerhez!

A laser dióda, a trafipax berendezés belsejében, kibocsát egy kúp alakú lézernyalábot, mely minden 100 méteren 30 cm –el szélesebb. A 300 méterre lévő autót tehát egy 90 cm vastag lézernyaláb pásztázza. A Laser Interceptor, valamint a továbbfejlesztett Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 esetében, az autó teljes felszerelése fontos, ugyanis, minél több helyen van az autón Laser Interceptor lézerblokkoló fej, annál biztosabban jelez a rendszer időben. A méréseket az autópályán általában 400 –vagy 500 méterről végzik, ekkor már egy vagy két lézerblokkoló fej is biztonságosan megvédi az autót. A mellékutakon, vagy útépítéseknél, lakott területen sokkal jobb, ha a lézerblokkoló, a Laser Interceptor több lézerblokkoló fejjel van ellátva, ugyanis itt van, hogy kint felejtik a 30 km –es jelzőtáblát, s jellemző az akár 100, 200 méterről való mérés is, amikor a sugárnyaláb kisebb területen éri a járművet. Itt már jó, ha a Laser Interceptor négy elöl lévő lézerblokkoló fejjel védi a járművet. A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer jól beépítve a járművet optimálisan védi.

A lézeres mérés a visszaverődő felületekről a legpontosabb, ezért a rendszámtáblán, a ködlámpán illetve a fényszórókon elhelyezett lézerblokkoló fej a legjobb választás ahhoz, hogy A Laser Interceptor lézerblokkoló, valamint a továbbfejlesztett Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 minél biztosabban blokkolhasson. Az üvegen átmegy a lézerjel, a motorháztetőn pedig szétszóródik.

A Laser Interceptor lézerblokkoló fejeinek elhelyezését meghatározza, hogy milyen az autó formája, s mennyi lézerblokkoló fejet alkalmazunk. A keskeny, magas autó más védelmet igényel, s a Laser Interceptor lézerblokkoló fejei is másképp kerülnek rá, mint egy széles, alacsony sportautó. A rendszám helye és az is számít, hogy index van –e a tükrökben. A lökhárító szélességét és a maszkját alul, illetve felül, a Laser Interceptor lézerblokkoló, valamint a továbbfejlesztett Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 beszereléséhez figyelembe kell venni.

Amikor a Laser Interceptor lézerblokkoló jelez, akkor a lézerblokkoló fejekre kapcsolt központi egység azonnal blokkolja is a sugarakat. A Laser Interceptor lézerblokkoló fejeibe épített adó diódákból igen nagy erejű lézert sugároz ki a rendszer, optimális esetben a mérőeszköz felé. A Laser Interceptor lézerblokkoló különböző kiváló típusai, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 beépítésének szakszerűségén, minőségén, az autónak megfelelő voltán és a helyes beállításon egyaránt múlik a Laser Interceptor lézerblokkoló berendezés hatékonysága. Amikor a hagyományos lézerblokkoló blokkol, akkor a lézerblokkoló működésére a komolyabb mérő rendszer reagál is, kiírja, hogy JAMMED (vagyis blokkolva). Magyarországon ezt maximum tudomásul veheti a rendőr, de egyes országokban általában magas összegű büntetés kiszabásával jár a dolog. Mindig utána kell járni, hogy adott országban engedélyezett –e a Laser Interceptor lézerblokkoló berendezés  használata.

A Laser Interceptor lézerblokkoló kifinomult eszköz, a lézerblokkoló berendezések új generációja. Ugyanis, nemcsak egy adott, nagyenergiájú jelet bocsát ki, hanem a lézerblokkoló a mérőberendezés saját jelét sugározza vissza, ezzel válaszol a mérőnek. A Laser Interceptor lézerblokkoló központi egysége ugyanis egy különleges, gondosan megtervezett egység, a tervezésekor az összes forgalomban lévő lézeres mérőeszköz jelének adatait begyűjtötték, kielemezték, s így a Laser Interceptor fejlett típusai, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 lézerblokkoló ezekre mind tud megfelelően, hatékonyan, biztonságosan reagálni. A Laser Interceptor nemcsak jelez és blokkol, de pontosan kijelzi Önnek azt is, hogy milyen lézeres mérő berendezést használt a rendőr. Nem zajt, hanem hamis mérési eredményt, jelet sugároz vissza a Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer a mérőműszernek. A mérőpisztoly, a nagy sebességeltérés miatt, elölről kezdi a mérési folyamatot, mert a folyamatosan és gyorsan változó adatokat nem tudja értelmezni, melyek érkeznek a Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer felől. Ilyenkor nincs Jammed kód, hanem a pisztoly újra és újra mérni próbál.

A lézeres traffipax működése

A lézeres mérőeszközök a radaroknál már sokkal pontosabb, magasabb színvonalú mérőtechnikát jelentenek. A lézersugarak láthatatlanok, a járműre egyenes vonalban érkeznek, s a sugár hossz csökkenésének mértékéből számítja ki a berendezés nagyon pontosan a sebességet. Másodpercenkénti 200 –szoros sebességmérésre képes a lézeres trafipax. Fontos! A blokkolásról: csak a lézer blokkolása legális. A radaros traffipaxot csak jelezni legális, blokkolni tilos.

Itthon főleg, a lézeres trafipax eszközök közül a Fáma és az SCS termékeket használják, emellett, videofelvétel is készül. Emiatt már a mérés pillanatát követően a felvételen látható a mozgó gépjármű sebessége.

Mivel a lézer traffipax technika igen fejlett, ezért akár 1 kilométerről, is videofelvétel készülhet a járműről. Ami viszont a lényeg, hogy csak 150, 200 méterről vehető ki a rendszám a felvételen. Ha a lézerdetektor ilyen közelről kapcsol csak, azzal már semmit sem ér, már csak azért sem, mert ilyen közelről a lézersugár átmérője kisebb, így az nem jut el a szélvédőre szerelt fejig. Ezért nagyon fontos, hogy a Laser Interceptor lézerblokkoló különböző típusainak, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 lézerblokkoló érzékelőinek elosztása helyes legyen. A Laser Interceptor lézerblokkoló fejegységei a rendszámnál elhelyezkedve hatékonyan blokkolják a lézersugarat. Ilyen közelségből a rendszám tisztán olvasható. A Laser Interceptor lézerblokkoló, pontosabban a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4, szakszerűen beépítve viszont a kellő távolságban, jó időben jelez. Esti órákban az esély csökken a használható bizonyíték fotózására.

Mindamellett, Laser Interceptor 2 High Power, vagy a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló használatával is, a megfelelő védekezés, reakció alapvetően fontos a biztonságért. A Laser Interceptor lézerblokkoló megléte tehát nem elég.

  • A legbiztosabb védekezés a jobbra indexelés, majd, útviszonyoknak megfelelő megfordulás, Laser Interceptor 2 High Power, Laser Interceptor 3 vagy 4 fejes lézerblokkoló rendszer használatakor is.
  • Például az autópályán nem tud az ember megfordulni, emiatt, itt az a megoldás, ha néhány percre leállunk az út szélére, amíg a rendőr más autóst nem kezd el mérni. Ha már mást mér, a felvétel törlődik.
  • Meglehetősen hatásosnak tartják az autósok, ha egy tizen –huszinvalahány méteren belül egy kereszteződésbe be tud fordulni az autójával.

Tehát: a lassítás nem elég, mert dokumentáció (video) készül.

Magyarországon leggyakrabban ezek a lézeres trafipax eszközök: FÁMA II, FÁMA III, SCS-101, SCS-102, SCS-103.

A Laser Interceptor bármelyik kiváló rendszere, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 mér a mérés kezdetétől blokkol, pont ezért hatásos. Így Ön lehetőséget kap a megfelelő sebességhez.

Telepített, automata traffipax berendezések

Ezek jelzésére GPS-es előjelző egységet szoktak alkalmazni.

A mobil trafipaxok lehetnek radaros és lézeres sebességmérők, emellett a telepített radaros traffipaxok főleg az autópályán működnek. Emellett a közlekedési lámpába beépített automata trafipax is elterjedt megoldás. Ez az eszköz a szabálytalankodókat is fotózza, pl. aki piros lámpán hajt át, zöld jelzés esetén pedig a gyorshajtást fotózza.
A lézerblokkoló berendezés működését figyelő eszközök közül igen hatásos az ESCORT 9500ix, GPS radar- és lézerdetektor, melynek beépített, GPS alapú adatbázisa részletes információkkal szolgál Önnek. hasonlóan jó megoldás még a Cheetah C100 GPS telepített traffipax előjelző, melyet egész Európában használhat. Mindezek a berendezések tovább növelik az Ön biztonságát, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló használata mellett is.

Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló használata országonként eltérően esik szabályozás alá. Emiatt, sem weboldalunk, sem a gyártók és forgalmazók nem vállalnak felelősséget a készülék használatából és/vagy sebességhatár túllépésből eredő károkért. A Laser Interceptor, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 lézerblokkoló nem a gyorshajtás elősegítésére szolgál, hanem a véletlen sebességtúllépés következményei ellen véd. Mindig tartsa be a sebességkorlátozást, illetve az útviszonyoknak és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen! Nem vállalunk felelősséget a Laser Interceptor lézerblokkoló szakszerűtlen beszereléséből és a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért. A Laser Interceptor, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, ill. 4 lézerblokkoló működését az óvatos vezetés és a szakszerű beszerelés, használat teszi még biztonságosabbá. Minden Laser Interceptor lézerblokkoló berendezés akkor igazán hatásos, ha a traffipax –tól 150 -2000 méterre már működésbe lép.

A lézerblokkoló berendezések közül a Laser Interceptor egy továbbfejlesztett szerkezet, ami több, mint egyszerű lézerblokkoló. Lézer rendszere multifunkciós, nagyon széleskörűen megvédi Önt, járművét.  A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló nemcsak időben jelez, de működésbe is lép blokkolója, mihelyt idegen lézerjelet észlel.

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 fejes verzió lézerblokkoló hatékonyságát tovább növelik egyéb tényezők, például, ha sötét színű a jármű, akkor nehezebben mérhető, ugyanis a fényvisszaverődés a lézeres trafipax alapja.

Tehát a különböző legújabb fejlesztések, mint a Laser Interceptor 2 High Power, valamint a Laser Interceptor 3 és 4 lézerblokkoló típusok megbízható, kiemelkedő hatékonyságát számtalan független teszt bizonyítja, például itt: www.guysoflidar.com

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló különleges technológiája miatt, pontosan és csendben dolgozik. Hosszú távon Ön a minőségi termékkel jár jól e téren is, még ha ára magasabb is, mert a lézerblokkoló néven hirdetett olcsó termékek gyakran egyszerűen nem alkalmasak arra, aminek nevezik őket. A beszerelést végző műhely is nagyon fontos: a szakembereknek érteniük kell a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló megfelelő beépítéséhez, s tudjuk, minden autótípusnál, formánál, méretnél különböző a beszerelés is. A beszerelés után elengedhetetlenül fontos, hogy a Laser Interceptor lézerblokkoló működését teszteljék, lézeres bemérés alkalmazásával. Sok helyen azért nem tesztelnek, mert olcsó blokkolót adtak el az autósnak és nem akarják, hogy kiderüljön a rossz minőség! Ezért fontos, hogy megbízható műhelyt válasszon a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló beszerelésére.

Az olcsó lézerblokkoló hamis nyugalmat ad, emiatt még veszélyesebb, mintha ott sem lenne. Az olcsó termékek a minőségi lézerblokkoló berendezések utánzatai, melyek egyszerűen nem védenek. Az olcsó lézerblokkoló mellől általában igen hamar elpártol az ember, ha meglátja a büntetés csekket, egy véletlen, belvárosi sebességtúllépés miatt. Az olcsó lézerblokkoló sokszor akár a naplemente miatt is hamis riasztást ad, vagy vakító napfénynél nem működik. Célszerű internetes fórumokon utána olvasni más autósok tapasztalatainak, ott is ki fog derülni –ebben biztosak vagyunk –hogy itt is a drága, de minőségi termék a jó választás. A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló rendszerekben nem csalódhat.

Még a legjobban beépített, Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló, hibátlanul működő Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer mellett is előfordulhat, hogy az ügyes mérő trükkösen dolgozik, esetleg többfajta mérőeszközt is használ, vagy épp méri a jármű hátulját is. Ezért, ne feledkezzen meg járműve hátuljáról sem! A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló minden igénynek megfelelően, sokoldalú védelmi lehetőségeket kínál. A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló, pontosan ezért, senkit sem jogosít fel a szándékos szabálytalankodásra. A lézerblokkoló, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló ésszerűen használva, a közlekedési szabályok feltétlen betartása mellett, plusz segítség a mindennapok normális közlekedése terén.
Autónként különböznek a megoldások, ha a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló beszereléséről van szó. Mi sokoldalúan tudunk segíteni Önnek járműve védelmében.

A 2010-ben kifejlesztett, 8. generációhoz tartozó Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló például ezekkel a nagyon hasznos funkciókkal bír: érzékelői kisebb méretűek, így az autó elején nem látszik egyértelműen, hogy Laser Interceptor lézerblokkoló berendezés van beszerelve.

A Laser Interceptor lézerblokkoló legújabb fejlesztése már könnyedén, diszkréten beépíthető az autó elejébe és hátuljába is, így teljeskörű védelmet kap. Még a rövidtávú, oldalról kapott bemérés ellen is véd, ami egy nagyon fontos tényező. Magyarországon egyre gyakrabban mérnek oldalról is, ezért a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló rendszer ideális választás.

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló rendszerekben, a Laser Interceptor lézerblokkolóra kapcsolt szenzorok már igen kicsik, mindössze 80 x 24 x 15mm –esek, így Ön teljesen diszkrét védelmet ad autójának, amivel nem befolyásolja a jármű külső megjelenését.

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló központi egysége rendelkezik az interaktív online frissíthetőséggel is, így Ön mindig felkészült, könnyen, egyszerűen.

Az MLS a Laser Interceptor lézerblokkoló berendezések terén a legújabb fejlesztés. hang, illetve beszédriasztással is jelez, ha bejövő lézerjelet észlel. Így a modern Laser Interceptor lézerblokkoló, A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 használatával Önnek van ideje korrigálni a sebességet.

A modern Laser Interceptor lézerblokkoló a következőket tudja:

Hangriasztással riaszt és bemondja Önnek, hogy milyen lézert észlelt. Lehet állítani a hangerejét, s be lehet állítani, ha az autórádió támogatja a funkciót, hogy az autórádió elnémuljon azonnal, ha jelez a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló. Időkorlátja nincs, tehát folyamatosan képes blokkolni. Önellenőrző funkcióval is rendelkezik a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3,4 lézerblokkoló rendszer is. A lézerblokkoló rendszer könnyen frissíthető. A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 képes leellenőrizni, hogy megfelelően csatlakoznak –e az adóvevő fejek. A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló beszereléséhez nem szükséges fúrni. A kisméretű fejek, tartozékok könnyen beszerelhetők, kímélve az autót.  A Laser Interceptor bővíthető további két fejjel. 905 nm hullámhosszon működik, 1M osztályú lézerrel. A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló csak személygépjárművekbe és motorkerékpárokba építhető be. A blokkolófejek a Laser Interceptor legújabb fejlesztéseiben változóan, de mind kicsi méretűek. A kábelek kellően hosszúak, 5,5 m –esek. E tulajdonságokkal a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 a Laser Interceptor lézerblokkoló választék legjobbjaként áll rendelkezésre.

A Laser Interceptor lézerblokkoló minden típusa, a 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 is a visszaverődést, szóródást és közvetlen találatot is képes jelezni. Ha a mérés kezdetekor a jármű távolabb van kb. 250 méternél a mérőtől, akkor van esély a hatékony blokkolásra. A Laser Interceptor, a 2 High Power és a Laser Interceptor 3, valamint 4 fejes lézerblokkoló verziója a rendszámot védi meg főleg, mert arra irányítják a legtöbb esetben a mérőt is. Emellett a rendszám az egyetlen bizonyító erejű adat egy esetleges felvételen. Ezért nem elég csak a szélvédőre szerelt lézer detektor alkalmazása, s az sem elég, ha a lézerblokkoló csak a szélvédő magasságában érzékel, blokkol.

A Laser Interceptor, a 2 High Power, a Laser Interceptor 3, vagy 4 lézerblokkoló beszerelésénél is nagyon fontos, hogy a vezetésről a figyelmet ne terelje el a használata, beállításai. Úgy kell beállítani, hogy Ön mindenképpen észrevegye, ha jelez, de arra vigyázni kell, hogy a jelzés ne okozzon nagy ijedtséget, összezavarodást.

A lézerdetektorok felszerelésénél szokták sokszor azt a hibát elkövetni, hogy a szélvédőn úgy helyezik el a kijelzőjét, hogy a vezetőnek el kell fordítania tekintetét az útról, hogy figyelhesse azt. Ezért, mindenképpen a vezető látóterébe kell tenni a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló kijelzőjét, ám úgy, hogy a kilátásban és a vezetésre való koncentrálásban ne akadályozzon. A detektorokat sokan szeretnék egyszerre felhasználni lézeres és radaros mérések jelzésére is, ám általában választani kell ezek közül. Ha a belső visszapillantó tükör mellé kerül a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló központi egysége, akkor a radar ellen egyesek szerint jobban jelez, de ugyanekkor a lézeres mérést nem tudja majd olyan hatékonyan jelezni.

A Laser Interceptor 2 High Power, Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló központi egysége ne kerüljön az ablaktörlő lapátok mögé! A detektor felszerelése mindig szabályosan történjen, tehát a szerkezet minden irányból vízszintes legyen! A szélvédő –konzol segít a lézerblokkoló beállításában.

Ha a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló jelez, sípol vagy beszél, az azt jelenti, hogy mérés alatt van a jármű.

Mindössze 3.5 mp idő van arra, hogy Ön lelassítson a megengedett sebességre úgy, hogy a közlekedés többi résztvevőjét ne veszélyeztesse, akkor is, ha Ön Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló rendszert használ.

Ha már lelassított és a megengedett sebességgel halad, azonnal kapcsolja le a Laser Interceptor lézerblokkoló berendezést, a beltéri egység segítségével!

Ha elhaladt az ellenőrző rendőrök mellett, biztos távból újra bekapcsolhatja a lézerblokkoló berendezést.

A Laser Interceptor minden típusa, a 2 High Power, a Laser Interceptor 3, illetve 4 értékes készülék és ezt sokan tudják. Ha autóját leparkolja, az értékes készüléket tegye biztonságos, védett helyre, hogy ne csábítsa autófeltörésre a bűnözőket! A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló rendszer biztonságosan rejtetten beszerelhető és vezetéknélküli egysége biztonságba helyezhető.

Ha huzamosabb ideig parkol a tűző napon, mindenképp távolítsa el a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló beltéri egységét a tűző napsugaraktól, nem tesznek jót neki. Napon, hosszabb ideig parkolva is vegye le a készüléket a szélvédőről!

Ha a Laser Interceptor lézerblokkoló riaszt, az észlelt jeltől függ a riasztás is, célszerű, ha megjegyzi, melyik riasztás mit jelent. A veszély típusa és erőssége is így megtudható időben, a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló berendezések használatával.

A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló készülék használati utasításában minden szükséges tudnivalót megtalál, ami ennek a modern Laser Interceptor lézerblokkolónak a használatához kell.

A Laser Interceptor különböző verziói, a 2 High Power, a Laser Interceptor 3 és 4 rendelkezik több praktikus üzemmóddal is, melyet célszerű használnunk, például a városi és autópálya üzemmód (City és Highway).
A City üzemmódban a Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3 és 4 működése során beszámítja, hogy a városban nagyon sok az egyéb lézerrel működő dolog, így ez az üzemmód kiszűri a nem traffipax jellegű, egyéb lézerjelzéseket. Ha Cipy üzemmódban, belvárosban közlekedve, bekapcsolva hagyja a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkolót, akkor előfordulhat a zsúfolt belvárosban egy –két hamis riasztás, ez teljesen természetes.

Highway üzemmódban viszont nagy az esélye, hogy akármilyen lézerjel trafipaxot jelent, ezért ez az üzemmód szélesebb körben, sokféle lézerjelet figyel és ez a legérzékenyebb üzemmód.

Ha a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló riaszt:

  • azonnal le kell venni a sebességet a megengedett szintre.
  • Tegye a lábát a fékre, hogy ha meglátja a traffipaxot, azonnal fékezhessen!

A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló továbbfejlesztések jelentősége, haszna

A jól kiépített lézeres védelem nagyon jó megoldás, hiszen sok pénzt takaríthat meg vele. Emellett, valóban, nyugodtabban közlekedhet és lesz is oka a nyugalomra, mivel Ön egy valóban hatékony, biztonságos készüléket használ.

Vigyázat! A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló rendszert nem elég megvenni, jól is kell beépíteni és beállítani! Ha rosszul állítják be, hatékonysága, pontossága csökken.

A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 működése lézerblokkoló

A rendőrségi lézer frekvenciája speciális. Az egységnyi idő alatt meghatározott impulzusszámot bocsátanak ki a járművekre. Ha a lézer terébe bejut idegen lézer, amelynek ráadásul megegyezik az impulzusszáma a mérőével, akkor instabil lesz a sebességmérés. Ez a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló működési elve.

Hány fejet tartalmazzon a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló rendszer az én gépkocsimon?

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló fejek száma sok mindentől függ, elsősorban az autó méretétől, emellett attól, hogy autója hátulját is szeretné –e védeni (a teljes biztonságért ajánlott). A rendőrök az autó hátát sokkal ritkábban mérik, de van rá példa.

Az autó elejének, hátuljának mérete határozza meg a lézerblokkoló fejek számát. Ha megfelelő számú lézerblokkoló fej van az autón vagy motoron, akkor Ön annál közelebb mehet a mérőműszerhez anélkül, hogy az használható adatokat kaphatna.

Számít az is, hogy az autó sötét vagy világos színű, jobban kell védeni a világosat, több  Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló fejjel. A foncsorozott lámpák és króm kiegészítők, felületek száma és mérete is számít, ezek ugyanis visszaverő felületek, amik könnyítik a mérést végző rendőr dolgát. Például, ha Önnek ezüstmetál autója van króm díszrácsokkal, esetleg króm tükrökkel, akkor a lehető legjobban kell védeni, több lézerblokkoló fejjel.

Miért működik gyengébben közelről a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3 vagy 4 lézerblokkoló adott esetben?

Igazából nem működik gyengébben, csak ha például, az Ön autóján csak egy lézerblokkoló fej van, akkor közelről, a lézer, mely pásztázza, már találna rajta nem védett területet. Ez azért van, mert a mérő lézernyalábja a mérőhöz közeledve szűkül. Ha 300 méterre van az Ön autója, akkor a mérő 90 cm széles lézernyalábbal méri, ha viszont pl. 150 méterre, akkor már csak 45 cm széles területet pásztáz, emiatt, egy lézerblokkoló fej esetén a keskenyebb nyaláb könnyebben talál szabad, nem zavart felületet és már be is mérte Önt. Ezért kell több lézerblokkoló fej, mindig az autónak, motornak megfelelő.

Mi a szerepe a HP-fejnek a Laser Interceptor lézerblokkoló rendszerben?

A High Power, vagyis HP lézerblokkoló fej összetömöríti a nagy teljesítményt kevesebb fejbe. Egy –egy HP lézerblokkoló fej 2 diódát tartalmaz, ezért dupla olyan erősek, mint a hagyományos fejek. Ha az autó nagyon nagy és emellett első és hátsó védelem is kell, akkor nagyon jó a HP lézerblokkoló fejek használata. Ha elöl pl. 3, hátul 2 lézerblokkoló fejjel lenne csak megoldható a védelem, akkor a vezérlőegység, mivel csak 4 lézerblokkoló fejet tud fogadni, egyszerre csak ennyit lát.  Ebben az esetben 3 db HP lézerblokkoló fej alkalmazásával, előre kettőt, hátra egyet téve, hatékonyan megoldható a gépjármű védelme.

Mennyi a blokkolás ideje?

A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló minőségi, modern termék, mely folyamatosan képes blokkolni, mihelyt lézeres mérést érzékel a berendezés.  A Laser Interceptor lézerblokkoló blokkol, míg Ön ki nem kapcsolja. Az a lézerblokkoló ugyanis, amely egy adott idő után kikapcsol magától, nem jó választás!

Látható –e a rendőr számára, ha a gépjárművemen Laser Interceptor lézerblokkoló működik?

A korábbi lézerblokkoló berendezések fejei sokszor nagyok voltak és egyértelműen látszottak. A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 új lézerblokkoló generációja kis fejekkel, szolid kivitelben, szinte láthatatlan. A rendőr nemcsak az autó külsején, de a mérőberendezésen sem látja majd a zavarásra utaló jeleket. Néhány vízszintes vonalat lát csak a készüléken. Akkor is ezt mutatja a készülék, ha a rendőr helytelenül használja, tehát mire újra próbálkozik, Ön már lelassított és kikapcsolta a lézerblokkoló készüléket.

A silány minőségű termék a lézerblokkoló terén is rossz megoldás: a rendőrségi eszköz ezeket konkrétan látja, hibát ír ki és a rendőr észre is veszi a lézerblokkoló használatát.

Kapható olyan lézerblokkoló berendezés, amely a radar és lézer trafipaxot is tudja kezelni?

a radart csak előre jelezni lehet, blokkolása tilos. Az előrejelzéshez külön radardetektor használata szükséges, a radardetektor viszont csak érzékeli a lézert, de nem blokkolja. A Laser Interceptor lézerblokkoló szükséges a lézeres mérés blokkolásához, viszont egyetlen lézerblokkoló sem alkalmas a radarjelek érzékelésére.

A két különböző mérést tehát két különböző eszközzel lehet észlelni. A Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló is csak a lézeres mérés blokkolására alkalmas.

Miért fontos a Laser Interceptor lézerblokkoló ennyire gondos beszerelése, beállítása (szakszervizben)?

A Laser Interceptor lézerblokkoló fejeit nagyon nagy körültekintéssel, gondosan kell beszerelnie hozzáértő szakembernek. A kábelezést és a jeladó egységet is gondosan kell elhelyezni és még fontosabb, hogy a Laser Interceptor lézerblokkoló jól legyen beállítva.

Ha Ön eladná később gépjárművét és emiatt szeretné, ha a Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló könnyen kiszerelhető lenne, akkor kapható a berendezéshez CHEETAH vezeték nélküli egység is, mellyel a lézerblokkoló védelem már könnyen áttehető egy másik járműbe is. Ez is bizonyítja a Laser Interceptor 2 High Power, a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló alkalmazkodóképességét az Ön igényeihez.

Mikor mérhetik be mégis az autópályán, annak ellenére, hogy jól beállított Laser Interceptor lézerblokkolót használ?

Az autópályán nagyon sokszor fentről mérnek, a felüljáróról, s ott nem az autó elejét, hanem a hátulját veszik célba. Ezért, akinek nincs hátsó védelem az autóján, azt itt bemérhetik. Ezért is fontos és ajánlott, hogy a Laser Interceptor lézerblokkoló védelme kiterjedjen az autó hátuljára is.

A fix telepítésű mérők ellen hogyan lehet védekezni? Véd ellenük a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló?

A fix telepítésű mérők jelzésére is van lehetőség már, de ehhez KPS detektor szükséges. Ennek adatbázisát folyamatosan frissíteni kell, mert az adatbázisba kerülnek bele a fix berendezések helyadatai. Ez alapján a GPS előre értesíti Önt a fix traffipax berendezésről. Használjon a Laser Interceptor lézerblokkolóhoz megfelelő kiegészítő terméket, amely GPS előrejelzőként a trafipaxokra is figyelmezteti Önt!

Legális a Laser Interceptor lézerblokkoló?

Magyarországon 2003 óta legális a Laser Interceptor lézerblokkoló használata. Más országok esetén mindig érdeklődje meg, hogy ott milyen szabályozás alá esik a használat! Ez változhat, különbözik. Akkor is nézzen utána, ha pár éve már járt adott országban és emlékszik az akkori szabályozásra, mert az óta változhatott! Mindig a legfrissebb, hiteles adatokra támaszkodjon a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló használatával kapcsolatban! A jóhiszemű ismerősök tanácsai sokszor félrevezetőek lehetnek ezzel kapcsolatban is.

A Laser Interceptor lézerblokkoló funkciói

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 sokoldalú lézerblokkoló készülékek. Pontosan érzékeli a lézeres mérést és azonnal, intelligens módon zavarja is, úgy, hogy a rendőr készülékén nem látszik hiba, mindössze úgy tűnik neki, hogy ő mért rosszul. Más berendezésekkel is szépen össze lehet hangolni, együtt lehet használni és megoldható a vezeték nélküli belső egység használata is.

A Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló napjainkban az egyik legújabb fejlesztésű, sokoldalú és intelligens fejlesztések, ami hang –és beszédriasztással is figyelmezteti Önt, s ezzel egy időben, automatikusan blokkol, a mérés első ezredmásodpercében már a Laser Interceptor lézerblokkoló blokkol, s ezzel valóban minőségi, észrevehetetlen védelmet ad Önnek.  Így van ideje arra, hogy korrigálja sebességét és a veszély elmúltával kikapcsolja készülékét.

A Laser Interceptor Dual lézerblokkoló technikai leírása

A Laser Interceptor Dual lézerblokkoló hangriasztása is állítható hangerejű, s lehetőség van az autórádió elnémítására is. Ehhez viszont kompatibilis, megfelelő autórádió kell, ami ezt a funkciót már tudja. A modernebb autórádiók rendelkeznek ilyen funkcióval is. A beszédriasztás során a Laser Interceptor Dual lézerblokkoló a pontos adatokat közli Önnel a bejövő lézer jel típusáról, erejéről. A Laser Interceptor Dual lézerblokkoló is rendelkezik azokkal a hasznos funkciókkal, amik a jó lézerblokkolót jellemzik: addig blokkol, amíg Ön ki nem kapcsolja, fúrásmentesen felszerelhető, teszteli saját működését és az adóvevő fej csatlakozását is, valamint bővíthető négyfejes változatra. A hivatalos importőr 2 év jótállást vállal a Laser Interceptor 2 High Power és a Laser Interceptor 3, 4 lézerblokkoló rendszerre. A blokkoló fejek nagyon erősek és állják az időjárás viszontagságait: esőben, hóban, vízben, hideg –meleg időben is megbízhatóan működnek a Laser Interceptor, mint továbbfejlesztett lézerblokkoló rendszer fejei.

A Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló rendszerek használhatóak vezeték nélküli beszerelő egységgel is.

A vezeték nélküli lézerblokkoló egység használata nagyon kiszélesíti a kényelmi és biztonsági lehetőségeket a Laser Interceptor lézerblokkoló használatához. A Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló transzpondereit és az interface –t sem szükséges így bevezetni a vezetőfülkébe, emiatt sokkal könnyebben és egyszerűbben szerelhető be és egy esteleges gépjárműcsere, eladás alkalmával, ki is szerelhető a Laser Interceptor lézerblokkoló. Sok munkaóra és pénz takarítható meg, ha a Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló berendezéshez Ön vezeték nélküli egységet használ. Ebből kompatibilis, tartós, modern, folyamatosan update –elhető termékeket kínálunk Önnek.

A Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló vezeték nélküli kapcsolattal működve, a lézerriasztás a csomagban lévő, kisméretű vezeték nélküli kijelzőn azonnal látható, hallható, a Laser Interceptor lézerblokkoló pedig, ha szükséges, a csomag tartozékaként, praktikusan használható távirányítóval kikapcsolható.

Ha Ön a vezeték nélküli lézerblokkoló egységet további lehetőségként kiegészíti fix traffipax védelemmel is, akkor nagyon praktikusan, a Laser Interceptor lézerblokkoló adatai, riasztása is a Cheetah C100, telepített fix trafipax-előrejelző rendszer kijelzőjén jelennek meg. Ez szintén vezeték nélküli rendszer. Így, ha a kettőt egy csomagban vásárolja meg, nem szükséges két kijelző használata. A Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló rendszernek ajánlott és hasznos, de nem szükséges kiegészítő eleme a fix traffipaxokra figyelmeztető Cheetah C100 készülék. Viszont használatával még nagyobb védelmet ad gépjárművének.

A Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló egy professzionális, multi funkciós lézeres védelmi, figyelmeztető és blokkoló eszköz, amely a lézerblokkoló berendezések piacán a legmagasabb színvonalat és megbízható, tartós, megtérülő működést eredményez.

Laser Interceptor lézerblokkoló technikai jellemzői, funkciók:

A Laser Interceptor lézerblokkoló blokkolja a folyamatosan frissített adatbázis segítségével, az ismert és ismeretlen lézereket. Ez a professzionális Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer célzottan és általánosan is képes hatékonyan blokkolni. Ami nagyon fontos előny, hogy a Laser Interceptor lézerblokkoló konfigurálható PC –re is, szoftverét könnyen lehet frissíteni, manuálisan és rendszeres automatikus frissítés beállítással is, akárcsak a GPS berendezését, vagy bármilyen alkalmazásét! Olyan könnyű frissítenie, mint a számítógépén a vírusirtót! A Laser Interceptor lézerblokkoló multi funkciós, tehát van parkoló szenzor funkciója is, emellett az Ön garázskapujának nyitására, távvezérlésére is alkalmas! A Laser Interceptor lézerblokkoló tartalmazhat fényszóró vezérlési opciót is, mellyel Ön mindig pontosan beállíthatja a kellő működést. Ez opcionális, választható, nagyon hasznos funkció.

A Laser Interceptor továbbfejlesztett lézerblokkoló alap rendszer és a kiegészítések

A Laser Interceptor az egyik leghatékonyabb lézerblokkoló rendszer, mely alapfelszerelésben is nagyon nagy védelmet ad az Ön gépjárművének, ám ha a kiegészítő szolgáltatások, elemek közül is választ hozzá, akkor a Laser Interceptor lézerblokkoló még sokkal többre is képes!

A Laser Interceptor lézerblokkoló összesen négy érzékelőt tartalmazhat maximálisan, s HP lézerblokkoló érzékelőkkel Ön ezen felül, még sokkal jobban védheti gépjárművét. A diódák A Laser Interceptor  lézerblokkoló berendezésben a legmagasabb minőségi, valamint megbízhatósági elvárások alapján készülnek, emiatt a Laser Interceptor  lézerblokkoló konkrétan azt a szintet és minőséget jelenti, amit az USA hadserege is használ! Ön a Laser Interceptor lézerblokkoló rendszerrel saját gépjárművében alkalmazhatja a legmodernebb haditechnikában is használt védelmi berendezéseket! A Laser Interceptor lézerblokkoló ezért, nem pusztán lépéselőny, hanem minőségbeli ugrás!

Ennek a megbízható és tartós, továbbfejlesztett Laser Interceptor lézerblokkoló berendezésnek minden feje erős, tartós diódákat tartalmaz, amelyek nagyon pontosan érzékelnek és pontosan sugároznak is!

A központi egységben van a beépített hangszóró is. Érdeklődjön utána autórádiója gyártójánál, hogy a rádió beállítható –e automatikus elnémításra a Laser Interceptor lézerblokkoló riasztásakor, s ha igen, milyen módon lehet a rádión beállítani az opciót.

A Laser Interceptor lézerblokkoló készülékhez tartozik a RS232 csatlakozó is, mellyel PC-hez csatlakoztatható a lézerblokkoló rendszer. Egy PC –n pedig Ön sokkal otthonosabban kezelheti, állíthatja be az update feladatokat, frissítés letöltéseket, mintha egy kis kijelzőjű, fedélzeti számítógéppel kellene bajlódnia! A Laser Interceptor lézerblokkoló az Ön számítógépén, felhasználóbarát programfelületével kényelmesen beállítható a legapróbb részletig.

A Laser Interceptor lézerblokkoló alapcsomag tartalma:

Tartalmazza a használati utasítást, a központi egységet, 2 vagy 4 lézerblokkoló fejet, kapcsolót, szerelési kellékeket. A központi egység része a szenzor csatlakozó 1-4, melyhez a szakember csatlakoztatja a lézerblokkoló fejeket, kábeleken.

A Laser Interceptor lézerblokkoló fejek csatlakoztatásánál, ha Ön két lézerblokkoló fejet használ, akkor azokat a második és harmadik csatlakozóba kell kötni a rendszer beszerelésekor.

A Laser Interceptor lézerblokkoló vezérlési csatlakozó részei és funkciói: tápfeszültség, a főkapcsoló, figyelmeztető LED –del ellátva, rádiónémítási és további külső hangszóró csatlakoztatási lehetőség (ez opcionális). A Laser Interceptor lézerblokkoló rendszer beállításakor a külső hangszóró engedélyezése további beállításokkal lehetséges csak, melyeket a bekötési rajz alapján kell elvégezni. Kérje a beszerelésnél és a beállításnál hozzáértő szakember segítségét!

A lézerblokkoló készlet tartalmazza a RS232 csatlakozót, mellyel nemcsak a számítógéphez, hanem a speciális kiegészítőkhöz is csatlakozik a Laser Interceptor lézerblokkoló berendezés (opcionális).

A hangerőállítás is itt található, emellett a hangszóró is, mely beépített, de Ön alkalmazhat külső hangszórót is.

A Laser Interceptor lézerblokkoló központi egysége az utastérben, például a műszerfal mögött kaphat helyet, mindenképpen nedvességtől védett helyre legyen beszerelve! Mielőtt rögzíti az egység végső helyét, tesztelje, mennyire hallja vezetés közben a riasztást onnét és mennyire látja biztonságosan a kijelzőt anélkül, hogy tekintetét el kéne fordítania az útról!

A Laser Interceptor lézerblokkoló beszerelését gondosan kell végezni, mivel fúrás nem szükséges, ezért a beszerelés könnyebb, mint más lézerblokkoló rendszereké, de itt is ügyelni kell, hogy a beszerelés alatt a kábelek és a csatlakozók ne károsodjanak. A csomag tartalmaz tartalék csatlakozókat, ezeket csak akkor használja, ha az eredetiek megsérültek. A beszereléskor ügyelni kell továbbá, hogy a Laser Interceptor lézerblokkoló blokkoló fejei a menetiránnyal párhuzamos, és vízszintes helyzetben legyenek!

A Laser Interceptor lézerblokkoló használata:

Beszerelést követően kapcsolja be a Laser Interceptor lézerblokkolót! A Laser Interceptor lézerblokkoló ekkor üdvözli Önt, ekkor már működik is, használható. Ha Ön nem hall üdvözlő hangot, akkor nem érintkezik megfelelően a tápfeszültség csatlakozása, ezért azt kérjük, ellenőrizze.

A parkoló szenzort könnyedén tesztelheti, de a teszthez nem használható fekete vagy átlátszó tárgy. Ha Ön közelíti a blokkoló fejhez és a központi egység ekkor jelez, az a helyes működés jele. Ekkor a Laser Interceptor lézerblokkoló jelzést küld arról, hogy akadályt érzékel. Ez a funkció megkönnyíti a problémás parkolási helyzetekben a gépkocsi pontos, balesetmentes leparkolását. Sok lézerblokkoló esetén hirdetik ezt a funkciót, de csak a minőség a garancia arra, hogy valóban működik is! A Laser Interceptor lézerblokkolóban nem csalódhat ebben sem!

A Laser Interceptor lézerblokkoló parkoló szenzora 30 másodperc múlva automatikusan lekapcsol. Ekkor figyelmeztető üzenetet is ad.

Ha a Laser Interceptor lézerblokkoló lézeres bemérést érzékel, azonnal egyértelmű hangjelzéssel figyelmezteti Önt. Ez esetben azonnal korrigálja sebességét, majd minél hamarabb kapcsolja ki a készüléket!

Fontos!

Naprakészen ellenőrizze a helyi törvényeket, rendelkezéseket mindig, mielőtt külföldön használja a Laser Interceptor lézerblokkolót! Sem a gyártó, sem a forgalmazó, sem weboldalunk nem vállalja a felelősséget a gyorshajtásból, valamint a lézerblokkoló készülék beszereléséből, illetve használatából adódó károkért, egyéb hátrányokért!
Kérjük, mindenütt tartsa be a sebesség korlátozást!

Biztonsági előírás a lézerblokkoló használatához:

Blokkolás közben a lézerblokkoló rendszer igen erős lézert bocsát ki! Ekkor tilos belenézni a jelet küldő fejekbe! Ha a készülék tápfeszültséget kap, akkor tilos belenézni a lézersugarat kibocsátó lézerblokkoló fejekbe!

A Laser Interceptor lézerblokkoló berendezésre adott garancia nem terjed ki a be -és kiszerelés költségeire, sem a szállítási költségekre. A garancia érvényét veszti, ha a Laser Interceptor lézerblokkoló készüléket házilag kísérlik meg átalakítani, szerelni, valamint ha eltávolítják a sorozatszámot. Nem vonatkozik a garancia az elemi károkból vagy közlekedési balesetből fakadó fizikai károsodásra!

A Laser Interceptor lézerblokkoló specifikációja:

A lézerblokkoló érzékelési tartománya 905mm. A lézer 1. osztályú, 1M. A készülék 12-15V tápfeszültséggel működik. A lézerblokkoló központi egysége 70mA áramot vesz fel, maximálisan 700mA. A lézerblokkoló külső érzékelője 30mA áramot vesz fel.

A Laser Interceptor lézerblokkoló rendkívül időjárásálló: megbízhatóan működik -30C-tól +70C-ig!

A lézerblokkoló rendszer tartozékainak méretei:

A Laser Interceptor lézerblokkoló központi egysége 125 x 55 x 25mm, külső érzékelője 100 x 34 x 15,5mm, ha a vékony (slim) típusú külső érzékelőt tartalmazza a rendszer, annak mérete100 x 25 x 15,5mm, ez opcionális méret. A kapcsoló kábele 1 m hosszú. A külső érzékelő fej kábele 5,5 m hosszú.

A Laser Interceptor lézerblokkoló lézeres védelmi rendszer hatékonyan blokkolja a legújabb sebességmérő lézereket, például a SCS-102, PRO LASER III, egyéb lézerek.  A Laser Interceptor lézerblokkoló szoftverének frissítése mellett, kényelmesen beállítható a  parkolósegéd, és a kapunyitó funkció is, emellett a jelzések ereje és számos más beállítás.

A Laser Interceptor lézerblokkoló segítségével Ön folyamatosan védve van a legújabb lézeres mérőkkel szemben is, ha rendszeresen frissíti készüléke adatbázisát, illetve beállítja a rendszeres frissítést. A lézerblokkoló rendszer frissítése több módon megoldható, vezeték nélküli rendszerekkel, kiszerelés nélkül is, kényelmesen!

A Laser Interceptor lézerblokkoló beszerelése

A Laser Interceptor lézerblokkoló hatékonyságának alapvető feltétele az érzékelő lézerblokkoló transzponderek tökéletes felszerelése, ezért hozzáértő szakember szerelje be a lézerblokkoló rendszert a gépjárműbe! A tesztelés se maradjon el! Fontos, hogy valóban megbízható legyen a lézerblokkoló beszerelését végző műhely, hogy a teszt is valóban hiteles legyen!  Alapvető a Laser Interceptor lézerblokkoló beszerelésénél, hogy a lézerblokkoló transzponderek az infra fényt érzékelik és azt is bocsátják ki! Az infrafény, vagyis a lézer nem tud áthatolni szilárd felületeken, ezért mindig úgy kell beszerelni a lézerblokkoló transzpondereket, hogy semmi se akadályozza szabad „kilátásukat" az útra! Ezért ne kerüljön semmilyen fém, műanyag vagy más szilárd akadály a lézerblokkoló transzponderek elé!

A Laser Interceptor lézerblokkoló beszerelésénél, a rendszámtáblák védelme alapvető, azokat pedig a közvetlenül melléjük beépített lézerblokkoló fejekkel lehet védeni. Hatékony és gyakran alkalmazott, ideális megoldás a rendszám mellé beépíteni a lézerblokkoló fejeket úgy, hogy 50-60 cm távolság van a fejek közt. Ha a jármű igen nagy, akkor a 4 fejes védelem szükséges, de akkor is használható, ha Ön járművének még nagyobb védelmet biztosítana. Elöl 2 lézerblokkoló fej védi a rendszámot, hátul szintén 2 a hátsó rendszámot, emellett, a jól elhelyezett, elosztott, főleg a 2 diódával rendelkező HP lézerblokkoló fejek képesek megvédeni egyben a rácsozatba és a lámpák közelébe építve is a gépjárművet.
A Laser Interceptor lézerblokkoló kétfejes változatban elég a hagyományos normál védelemhez egy kisebb méretű autó esetén. Ha az autó nagy, vagy hátsó védelmet is szeretne, 3 vagy 4 fejes beépítést javasolunk. A hátsó védelemhez használatos a Laser Interceptor lézerblokkoló rendszerben a speciális, vékony (slim) fej. Ezek a közeli mérés ellen nagyon hatékonyak, ugyanis a hátsó mérés legtöbbször közelről történik! A hátsó, slim lézerblokkoló fejeket ideálisan a rendszám kerete felett, vagy a csomagtár pereme alatt lehet beszerelni. Igazából mindig az autó formájának, típusának, méretének, alakjának ismeretében lehet pontosan meghatározni a lézerblokkoló beszerelési módját!

A Laser Interceptor lézerblokkoló használata éles helyzetben

Ha a lézerblokkoló készülék jelez, azonnal lassítson járművével, a megengedett sebességre! Erre, ha távol van az érzékelőtől, (pl. 2 km –re van) akkor is maximum 3-4 másodperce van! Miután lelassított, kapcsolja ki a lézerblokkoló készüléket! Ha nem kapcsolja ki, akkor a normál rendőrségi mérést megakadályozza a készülék, s ezzel a rendőr számára nyilvánvalóvá válik, hogy Ön használja! Amikor a veszélyhelyzet elhárult (elhaladt az ellenőrzés mellett már távolabbra is) kapcsolja vissza a lézerblokkoló készüléket!